Åter Start

 

 

 

 

 

vaderVädret  i Boden

walk

Promenera Mera!

Samlimg

Kvarnängen

måndagar kl.10.00

 


        


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljusare tider väntar

När vi i styrelsen 12 mars beslutade ställa in våra aktiviteter tillsvidare för att undvika risk för spridning av det nya viruset Corona blev många besvikna, några hörde av sig, var frustrerade och ville att vi skulle fortsätta som vanligt, om inte med allt så iallafall med vissa aktiviteter.

Jag har full förståelse för att man var besviken. Samvaron och deltagandet i aktiviteter betyder mycket för oss alla. Trots det känner jag idag tacksamhet över att vi tog beslutet i ett så pass tidigt skede.Viruset har tvingat oss ung som gammal till en omställning av hur vi lever och rör oss i samhället. Det är som det är och inte som vi är vana och vill att det ska vara.

Det kommer bli bättre och restriktionerna kommer att försvinna. Det är alla experter eniga om även om ingen av dem kan sätta datum för när vi kan återgå till hur det var innan Coronaviruset. Något som är som vanligt, och inte kan sättas på paus är årstidernas växlingar. Flyttfåglarna är här, odlingsintresserade har fullt upp med frön och plantor, kaffet smakar som bäst i solen mot husväggen och livet känns lite lättare när sommaren nu är runt hörnet. Förhoppningsvis kan myndigheterna under sommaren/hösten successivt lätta på restriktionerna.

Vi hoppas och tror att vi kommer att kunna återuppta våra aktiviteter senare i höst. Men när detta kan ske vet vi inget om i dagsläget. Vi har därför i styrelsen den 2 juni 2020 beslutat att fortsatt pausa alla inomhusaktiviteter fram till och med den 30 september. Alltså inga studiecirklar, månadsträffar, resor eller trivselkvällar.

Vi har också beslutat att höstens Aktivisten inte kommer att ges ut eftersom vi inte vet om och när de olika aktiviteterna kan återupptas. Men efter jul kommer en ny Aktivisten full av aktiviteter och spännande artiklar, det kan jag nästan lova.

Även om vi skall hålla nere våra sociala kontakter innebär det inte att vi skall isolera oss från omvärlden. Känner du symtom på förkylning håll dig inne men i övrigt är det viktigt att i möjligaste mån hålla igång med motion av olika slag, gärna utomhus. Ni som kan har ju möjlighet att hålla kontakt med nära och kära via den digitala världen som skype, facetime med flera.

Lyssna på vår nya folkbildare statsepidemiolog Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten: Tvätta händerna med tvål och vatten, Hosta och nys i armvecket, Motionera, Håll avstånd ochundvik folksamlingar.Så snart ”faran är över” kommer vi att återuppta våra aktiviteter som studiecirklar, gymnastik,resor, trivselkvällar mm.

När detta sker kommer vi att skriva på vår hemsida, mejla ut till de vi har mejladress till samt annonsera i BodenExtra. Men fram till dess, håll ut.

Du som får denna skrivelse via brev tillhör gruppen vi saknar mejladress till.

För att lättare nå dig med aktuell information är vi tacksamma om du med mejl meddelar oss din mejladress tillvår mejl boden.avd220@skpf.se

Mvh!
Per-Ulf Sandström
Ordföranden SKPF Avd 220